Pierwszy raz z kombuchą?
Kwiatowe i delikatne
Ziołowe i relaksujące
Owocowe i wyraziste
Klasyczne i herbaciane
Nadal nie wiesz? Weź miks!
Nie musisz wybierać w ciemno - serio. W końcu każdy z nas ma inne kubki smakowe, a kombucha potrafi zaskoczyć.
Dlatego stworzyliśmy tasting box - zestaw, w którym znajdziesz każdy z naszych smaków. Możesz spróbować po trochu, spokojnie ocenić, co Ci najbardziej gra i… wrócić po więcej tego, co Cię naprawdę poruszyło.
Najczęstsze pytania
Czy każda kombucha smakuje octowo?
Nie. Każdy producent kombuchy robi ją według swoich receptur, i mogą być tacy, którzy przeciągają fermentację do stopnia octu. Nam osobiście takie nie smakują, ponieważ w kombuchy nie chodzi o ocet, a o grę pomiędzy słodyczą a kwaśnością. To ma być przyjemne doznanie i przyjemny napój.
Czy kombucha jest słodka?
Na początku fermentacji kombucha jest nawet bardzo słodka – cukier jest pożywieniem dla mikroorganizmów kombuchy, które przejadają go, wytwarzają CO2 oraz szereg kwasów organicznych. Na końcu fermentacji kombucha powinna być delikatnie słodka i kwaśna.
Od którego smaku najlepiej zacząć?
Na pierwsze wody proponujemy naszą kombuchę Sencha, na ekologicznej zielonej herbacia sencha z Japonii. Jest delikatna i ferment wydobywa nuty cytrusowe. Jeżeli natomiast nie chcesz nic herbacianego to proponujemy kombuchę Hibiskus – smakuje jak galaretka wiśniowa w postaci płynnej, mniam!
Czy można mieszać smaki?
Należy! Najlepiej spróbować każdej, i wybrać swoją ulubioną – nasze kubki smakowe reagują w różny sposób. W takim przypadku proponujemy nasz Tasting Box, w którym spróbujecie każdego z 5 smaków w 330 ml.
Czy muszę pić ją codziennie, żeby zadziałała?
Warto w naszej codziennej diecie uwzględniać jak najwięcej produktów fermentowanych, w tym i kombuchę. Wspomagają one naturalne procesy organizmu – trawienie, detoksykację, odporność. Z kombuchą nic nie musisz, a wszystko możesz – wypij ją po dniu w pracy, na spotkaniu ze znajomymi, podczas weekendowego wypoczynku. Kiedy chcesz i jak chcesz. Jak czujesz, że jej potrzebujesz. Na zdrowie!