Kieliszki z kombuchą Niepasteryzowana Kombucha Local Kombucha


Pierwszy raz z kombuchą?
A może szukasz nowego smaku?

Kombucha niejedno ma imię - i dobrze! Bo każdy z nas ma trochę inne podniebienie. Jedni wolą kwiaty i lekkość, inni szukają mocy owocu albo czegoś ziołowego, co wyciszy wieczór. Dlatego stworzyliśmy małą ściągę - żeby łatwiej było Ci znaleźć smak, który będzie naprawdę Twój.

Kwiatowe i delikatne

Jasminum

Jasminum Premium kombucha

Subtelna, aromatyczna, pachnie jak sen. Smakuje białym winogronem i owocami tropikalnymi. Niska kwasowość, wysoka kwiatowość. Idealna na pierwszy raz – i dla miłośników jaśminu.

Charakterystyka smaku

Kwasowość
Kwiatowość
Ziołowość
Owocowość
Wytrawność
Poziom bąbli
Dowiedź się więcej
Pereat Umbra - Sambucus nigra

Pereat Umbra - Sambucus nigra Premium kombucha

Nasza medalistka! Smakuje jak letni aperitif - pigwa, ananas i cytryna. Ma więcej bąbelków, wyraźniejszą kwasowość, ale wciąż jest zbalansowana i bardzo pijalna.

Charakterystyka smaku

Kwasowość
Kwiatowość
Ziołowość
Owocowość
Wytrawność
Poziom bąbli
Dowiedź się więcej

Ziołowe i relaksujące

Sen nocy letniej

Sen nocy letniej Niepasteryzowana kombucha

Mocno leśny i ziołowy klimat - mięta, hibiskus, czarna herbata. Smak malinowo-wiśniowy z wytrawną nutą. Dla tych, którzy lubią nieoczywiste połączenia.

Charakterystyka smaku

Kwasowość
Kwiatowość
Ziołowość
Owocowość
Wytrawność
Poziom bąbli
Dowiedź się więcej
Rumianek

Rumianek Niepasteryzowana kombucha

Jak białe wino… tylko bez kaca. Bardzo łagodna, owocowa (jabłko, morela, ananas), idealna na wieczór lub do jedzenia.

Charakterystyka smaku

Kwasowość
Kwiatowość
Ziołowość
Owocowość
Wytrawność
Poziom bąbli
Dowiedź się więcej

Owocowe i wyraziste

Hibiskus

Hibiskus Niepasteryzowana kombucha

Najbardziej owocowa i najbardziej kwaśna ze wszystkich - smakuje jak wiśniowa galaretka! Do pizzy? Idealnie.

Charakterystyka smaku

Kwasowość
Kwiatowość
Ziołowość
Owocowość
Wytrawność
Poziom bąbli
Dowiedź się więcej
Imbir

Imbir Niepasteryzowana kombucha

Zaskakuje - bo imbir to nie tylko ogień, ale też soczyste tło owoców tropikalnych i pigwowca. Pikantna, ale pijalna - balans, nie hardcore.

Charakterystyka smaku

Kwasowość
Kwiatowość
Ziołowość
Owocowość
Wytrawność
Poziom bąbli
Dowiedź się więcej

Klasyczne i herbaciane

Sencha

Sencha Niepasteryzowana kombucha

Delikatna zielona herbata z nutą cytryny i jabłka. Klasyczna, lekka, dobra „na dzień dobry” ze światem kombuchy.

Charakterystyka smaku

Kwasowość
Kwiatowość
Ziołowość
Owocowość
Wytrawność
Poziom bąbli
Dowiedź się więcej

Nadal nie wiesz? Weź miks!

Nie musisz wybierać w ciemno - serio. W końcu każdy z nas ma inne kubki smakowe, a kombucha potrafi zaskoczyć.

Dlatego stworzyliśmy tasting box - zestaw, w którym znajdziesz każdy z naszych smaków. Możesz spróbować po trochu, spokojnie ocenić, co Ci najbardziej gra i… wrócić po więcej tego, co Cię naprawdę poruszyło.

Dowiedz się więcej

Najczęstsze pytania

Czy każda kombucha smakuje octowo?

Nie. Każdy producent kombuchy robi ją według swoich receptur, i mogą być tacy, którzy przeciągają fermentację do stopnia octu. Nam osobiście takie nie smakują, ponieważ w kombuchy nie chodzi o ocet, a o grę pomiędzy słodyczą a kwaśnością. To ma być przyjemne doznanie i przyjemny napój.

Czy kombucha jest słodka?

Na początku fermentacji kombucha jest nawet bardzo słodka – cukier jest pożywieniem dla mikroorganizmów kombuchy, które przejadają go, wytwarzają CO2 oraz szereg kwasów organicznych. Na końcu fermentacji kombucha powinna być delikatnie słodka i kwaśna.

Od którego smaku najlepiej zacząć?

Na pierwsze wody proponujemy naszą kombuchę Sencha, na ekologicznej zielonej herbacia sencha z Japonii. Jest delikatna i ferment wydobywa nuty cytrusowe. Jeżeli natomiast nie chcesz nic herbacianego to proponujemy kombuchę Hibiskus – smakuje jak galaretka wiśniowa w postaci płynnej, mniam!

Czy można mieszać smaki?

Należy! Najlepiej spróbować każdej, i wybrać swoją ulubioną – nasze kubki smakowe reagują w różny sposób. W takim przypadku proponujemy nasz Tasting Box, w którym spróbujecie każdego z 5 smaków w 330 ml.

Czy muszę pić ją codziennie, żeby zadziałała?

Warto w naszej codziennej diecie uwzględniać jak najwięcej produktów fermentowanych, w tym i kombuchę. Wspomagają one naturalne procesy organizmu – trawienie, detoksykację, odporność. Z kombuchą nic nie musisz, a wszystko możesz – wypij ją po dniu w pracy, na spotkaniu ze znajomymi, podczas weekendowego wypoczynku. Kiedy chcesz i jak chcesz. Jak czujesz, że jej potrzebujesz. Na zdrowie!

Więcej pytań